Výklad hesla zájmové vzdělávání:

01.08.2022 21:15

    Zájmové vzdělávání poskytuje podle ustanovení § 111 školského zákona účastníkům naplnění volného času zájmovou činností se zaměřením na různé oblasti. Pojmem vzdělávání se označuje současně vzdělávání a výchova. Zájmové vzdělávání se uskutečňuje ve školských zařízeních pro zájmové vzdělávání, zejména ve střediscích volného času, ve školních družinách a školních klubech.

    Střediska volného času se dále podílejí na další péči o nadané děti, žáky a studenty, zabezpečují organizaci soutěží a přehlídek ve spolupráci se školami a dalšími institucemi.

Takže už zde při výkladu tohoto hesla je zřejmé, že SVČ a DDM poskytují širší formu vzdělávání, mají odlišný přístup k zájmovému vzdělávání a tudíž nemohou být na stejné úrovni jako školní kluby nebo školní družiny.

    albumrajče

Takže jakékoliv sjednocování základního principu systému financování je zcela nepřijatelné, nepřiměřené a nespravedlivé.

 

Zájmové vzdělávání není možné vměstnat pouze do doby školního vyučování a do kolonky 1 dítě/jeden kroužek, jedno rodné číslo.


 


 

 


 

 

—————

zpět