Alarmující zprávy z domečku 9.8.2022

09.08.2022 14:04

Napište nám, nebojte se ozvat.  A tak budu psát i já na všechny světové strany, jelikož selhávají veškerá dosavadní jednání přes ředitele SVČ a DDM, přes senátory, poslance. Jednání ale stále pokračují, jsou realizována. Nesedíme se založenýma rukama.

Ovšem platnost vyhlášky se blíží.

Kdo na této vyhlášce vydělá, jsou SVČ a DDM Prahy, kdy získají třeba až +8 úvazků pro pedagogy a malé domečky v pohraničí přijdou o -2,5 pedagoga. Takže jistá likvidace. Nerovný souboj.

Deset ze šestnácti středisek volného času (SVČ) nebo také domů dětí a mládeže (DDM) Libereckého kraje bude mít velké problémy a některé zaniknou.

Kde je ta slavná podpora regionálního školství? Proč se reformují a zároveň ruší věci, které fungují kvalitně mnoho let? Nemůžeme se všichni přestěhovat do Prahy.

VÝZVA všem:

Já žádám a zároveň, prosím všechny a za všechny, aby někdo kompetentní tuto vyhlášku zrušil s okamžitou platností. Začíná platit 1.9.2022 a výsledkem bude jen pomalá smrt.

Zrušit vyhlášku může ministr školství obratem ruky, ale po jeho odpovědích silně pochybuji, protože je přesvědčen, že je to správná cesta. Vyhlášku podepsal ministr Gazdík, kterému hrozilo odvolání, ale nakonec podal demisi.

Takže likvidace je správná cesta, pane nový ministře??

Vyhláška je už předem devastující (u nás) pro 250 pravidelných účastníků zájmového vzdělávání, pro cca 1200 účastníků příležitostných akcí a cca 90 táborových účastníků. Individuální, osvětovou a metodickou činnost.

A místo, kde žijeme, postupně odumře a postupně se začne vylidňovat.

Souhlasíte s touto vyhláškou? Chcete, aby začala platit? Chcete, aby vaše dítě navštěvovalo jen jeden kroužek a vesele běhalo po ulicích? Chcete děti vozit na kroužky do Frýdlantu nebo Liberce?
Jiné a jiné otázky mě napadají a rozhodně s touto vyhláškou nesouhlasím.

Původní vyhláška  z 9.2.2005 fungovala 17 let, k žádné změně nebyl důvod. Vyhláška byla propracovaná a v praxi fungovala.

SVČ a DDM jsou odrazovým můstkem pro děti i rodiče. Několik kroužků, účast na příležitostných akcích organizace a tábory pobytové i příměstské, atd. Všestranný rozvoj dítěte.
 
Tak a teď je to venku. Napište mi, protestujte. Ptejte se.
Hezký den.

Ivona ŠpálováB-)

 

—————

zpět