A je tady rozpor s Programovým prohlášením vlády

31.07.2022 16:46
  • "Budeme podporovat organizace pracující s dětmi a mládeží, dobrovolnictvím a zaměříme se rovněž na podporu neformálního vzdělávání a jeho propojování s formálním vzděláváním." (kapitola Vzdělávání a sport, podkapitola Kvalitní vzdělávání)
  • "Budeme podporovat všechny volnočasové organizace (Skaut, Sokol, Orel atd.) a obdobné aktivity občanské společnosti. Posílíme investiční dotace MŠMT pro volnočasové organizace." (kapitola Vzdělávání a sport, podkapitola Sport)
  • "Vzrůstající rozdíly mezi regiony naší země jsou zásadní celospolečenskou výzvou. Místo, kde člověk žije, nesmí tak zásadně ovlivňovat kvalitu vzdělávání, dostupnost zdravotní péče, dopravní obslužnost i digitální konektivitu. Budeme předcházet dalšímu rozevírání nůžek mezi regiony a řešit problémy, které vedou k vylidňování venkova a pohraničí." (Kapitola Regionální a místní rozvoj, Preambule)
  • "Je třeba zastavit odchod lidí z venkova, a tedy zajistit takovou infrastrukturu a služby, díky nimž se tam vyplatí žít a pracovat." (Kapitola Regionální a místní rozvoj, podkapitola Rozvoj regionů)
  • "Při plánování strategických investic státu vždy zohledníme úroveň rozvoje a potřeby regionů tak, aby docházelo ke snižování nerovností mezi regiony. Prostřednictvím vládního Výboru pro regionální politiku zajistíme účinnou koordinaci napříč všemi resorty a posílení spolupráce vlády s kraji a obcemi." (kapitola Regionální a místní rozvoj, podkapitola Rozvoj regionů)
  • odkaz : plné znění Programové prohlášení vlády

 

Tato vyhláška MŠMT 111/2022 nepodporuje organizace pracující s dětmi a mládeží, tato vyhláška malé organizace na venkově likviduje.

—————

zpět