07. Jednání s MŠMT pokračují

07.10.2022 21:41

Zástupci SVČ a DDM Libereckého kraje:

Yveta Svobodová SVČ NMpS, Šárka Matoušková DDM Cvikov a Stanislav Dvořan DDM Hrádek  iniciovali schůzku ve čtvrtek 18.08.2022 ve 14 hodin na Odboru základního vzdělávání a mládeže - 21 MŠMT s PaedDr. Michalem Černým ředitelem odboru.

Cílem jednání bylo:

Zachování činnosti SVČ a DDM v současném rozsahu poskytovaných služeb (jakými cestami ho dosáhneme, neřešíme), tj. zrušení nebo odložení účinnosti vyhlášky 111/2022

Zajištění minimálního personálního zabezpečení k zajištění vzdělávání a školských služeb poskytovaných školskými zařízeními zřizovaných krajem, obcí nebo svazkem obcí.

Podrobný zápis z jednání máme již k dispozici a můžete si jej přečíst. Pocit z jednání mají všichni účastníci pozitivní, míček je nyní na MŠMT.

2022_08_18_zápis_MŠMT-2.pdf

Kroužek pro dítě? Maximálně jeden, hlásí střediska kvůli úřední novince.

Dnes na Seznamu zprávy. Sdílejte.
redaktor Seznam Zpráv Před 9 dny

Místo toho, aby MŠMT po covidu podpořilo sportování a zájmové vzdělávání dětí, chce ho omezit. Řada středisek volného času navíc vůbec nepřežije. Paradoxně ale úřad tímto krokem nechce šetřit, jen proměnit financování. Bohužel v neprospěch dětí v malých obcích.

Události v regionech reportáž

Část: Financování středisek volného času

Jak jsme slíbili, tak jsme se s hejtmanem M.Půtou, co nejdříve setkali s ministrem Vladimír Balaš a řešili financování středisek volného času.

 

—————

zpět