03. vše v jednom

11.08.2022 14:18

Najdete zde všechny dokumenty

Odkazy:

Sytý hladovému nevěří aneb SVČ a DDM v ohrožení

Letní tábor Jindřichovice /DDM Nové město pod Smrkem facebook

Michael Canov @canovmichael Politik facebook

 

„Kromě toho, že nově nastavený systém je nespravedlivý, tak pro malá zařízení je zničující. Změna je přitom velmi jednoduchá. Jde jen o vyhlášku, kterou může ministr školství otočením prstu zrušit nebo minimálně o rok odložit účinnost, aby se hledal kompromis,“ říká Canov.

„Změna pro střediska volného času jde ale přesně opačným směrem, kdy MŠMT říká, že kvalita ani obsah vzdělávání ho nezajímá, množství pedagogické práce je podobně nezajímavé. Jediným kritériem pro financování je počet dětí a to jen ve zlomku činnosti, kterou v současném systému SVČ vykonávají,“ shrnul to ředitel brněnského střediska volného času Lužánky Jan Ondroušek.

Vyhláška, která likviduje malé organizace a lidi, je špatná. No není to doslova šílené?

Kroužek pro dítě? Maximálně jeden, hlásí střediska kvůli úřední novince.

Dnes na Seznamu zprávy. Sdílejte.
redaktor Seznam Zpráv Před 9 dny

Místo toho, aby MŠMT po covidu podpořilo sportování a zájmové vzdělávání dětí, chce ho omezit. Řada středisek volného času navíc vůbec nepřežije. Paradoxně ale úřad tímto krokem nechce šetřit, jen proměnit financování. Bohužel v neprospěch dětí v malých obcích.

Události v regionech reportáž

Část: Financování středisek volného času

Jak jsme slíbili, tak jsme se s hejtmanem M.Půtou, co nejdříve setkali s ministrem Vladimír Balaš a řešili financování středisek volného času.

 

 

 

 

 

—————

zpět